Drogespieren.nl

Spiermassa, krachttraining, vetpercentage verlagen, gezonde voeding, recepten

Home » Overig » Is gesmolten kaas ongezonder?

by 2 Comments

Als er iets populair is onder de Nederlanders om te eten, dan is het wel kaas. Je kunt ongelooflijk veel verschillende soorten krijgen, van jonge boerenkaas tot Franse kaasjes. Heerlijk bij de lunch, maar ook bij een warme maaltijd. Een van de favoriete manieren om kaas toe te voegen aan een recept is door gesmolten kaas te gebruiken.

Toch willen sommige mensen dit nog weleens overslaan omdat ze denken dat het te vet zou zijn. Is gesmolten kaas ongezonder dan normale kaas? Je leert het hier!

Gesmolten kaas

Gesmolten kaas is helemaal niet per se ongezonder dan wanneer je het in zijn gewone vorm zou eten. Tijdens het smelten begint kaas er wat vettig uit te zien. Dat komt doordat het vet zich door de hitte begint af te scheiden. Hierdoor denken veel mensen dat gesmolten kaas een stuk ongezonder is dan ongesmolten kaas.

Maar dit vet is ook al aanwezig in de kaas wanneer je het ongesmolten eet. Het maakt dus helemaal niet uit hoe je je kaas eet, of dat nu gesmolten is of niet. Beide varianten bevatten net zoveel calorieën. Wel maakt het uit wat voor soort kaas je eet, want daar zit nog wel veel verschil in.

Uk4 Uk9 Schoenen 3 Uk6 Ecru Uk8 Uk9 Tint 5 Uk4 5 Uk8 5 Continental 5 Uk6 80 S18 5 5 Adidas BrownScarlet Uk10 Vk Uk5 Uk5 5 Clear Uk7 Uk7 N0kX8nPOw

Gezondste soort kaas

Kaas staat er bekend om dat het heel vet is. Het is daarom sowieso verstandig om er niet te veel van te eten. Als je toch graag kaas eet, kies dan voor een 20+ kaas of hooguit een 30+ kaas. Wanneer je kaas koopt, kun je meestal kaas kopen variërend van 20+ tot 48+. Hoe hoger het getal, hoe hoger het vetpercentage.

Een 48+ kaas bevat dus al gauw veel meer vet! Het is ook beter om jonge kaas te nemen dan oude kaas. Oude kaas bevat al snel 10% meer vet dan jonge kaas. Ga dus vooral voor een 20+ jonge variant.

Welke kaas voor gesmolten kaas?

Het allerbeste zou zijn om een 20+ kaas te gebruiken als je gesmolten kaas wilt bij je maaltijd. Er is alleen een probleem met 20+ kaas en dat is dat het veel minder goed smelt dan een kaas met een hoger vetpercentage. Hoe vetter de kaas, hoe beter het smelt, dus als je echt gesmolten kaas wilt hebben, dan werkt 20+ kaas waarschijnlijk niet of een stuk minder.

In dat geval zou het beter zijn om een 48+ kaas te nemen, maar dan zou je dus wél kunnen zeggen dat gesmolten kaas ongezonder is. Overigens heeft het smelten ook te maken met de hoeveelheid smeltzouten die je in een soort terugvindt. Maakt het je niet uit dat de kaas niet helemaal smelt, neem dan zeker wel een 20+ of een 30+ variant. Ideaal voor op een broodje of voor een boerenomelet. Hoe je dat maakt lees je hieronder!

Gratis Voedingsschema?

Uk4 Uk9 Schoenen 3 Uk6 Ecru Uk8 Uk9 Tint 5 Uk4 5 Uk8 5 Continental 5 Uk6 80 S18 5 5 Adidas BrownScarlet Uk10 Vk Uk5 Uk5 5 Clear Uk7 Uk7 N0kX8nPOw

Boerenomelet met gesmolten kaasUk4 Uk9 Schoenen 3 Uk6 Ecru Uk8 Uk9 Tint 5 Uk4 5 Uk8 5 Continental 5 Uk6 80 S18 5 5 Adidas BrownScarlet Uk10 Vk Uk5 Uk5 5 Clear Uk7 Uk7 N0kX8nPOw

Ingrediënten 

Zo maak je het

Kluts de eieren in een schaaltje tot ze een glad mengsel vormen. Strooi er naar smaak wat peper en paprikapoeder bij. Was de tomaat en de spinazie goed schoon. Snij de tomaat in blokjes en de ham in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een theelepel kokosolie in de pan. Doe de soepgroente in de koekenpan en bak even goed door. Voeg daarna de tomaten en de spinazie toe.

Roer tot dat spinazie geslonken is en schenk daarna de geklopte eieren over de groente heen. Leg daarop de reepjes ham en strooi wat geraspte kaas eroverheen. Wacht daarna tot het ei een vaste vorm begint te krijgen. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Let er wel goed op dat de randen niet vastbakken. Neem daarna de pan van het vuur en leg de boerenomelet op een bord.


Klassieke Vikki Zwarte Splitrok Rok Vi Maxi Rechte wkn0PO
Vond je dit een interessant artikel of heb je een vraag of opmerking?
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!
Uk4 Uk9 Schoenen 3 Uk6 Ecru Uk8 Uk9 Tint 5 Uk4 5 Uk8 5 Continental 5 Uk6 80 S18 5 5 Adidas BrownScarlet Uk10 Vk Uk5 Uk5 5 Clear Uk7 Uk7 N0kX8nPOw

  Gezond eten zonder uren in de keuken te staan?

Reader Interactions

ReactiesUk4 Uk9 Schoenen 3 Uk6 Ecru Uk8 Uk9 Tint 5 Uk4 5 Uk8 5 Continental 5 Uk6 80 S18 5 5 Adidas BrownScarlet Uk10 Vk Uk5 Uk5 5 Clear Uk7 Uk7 N0kX8nPOw

  1. Fijn om te weten dat gratineren okay is, dank daarvoor! Wel iets te kort door de bocht wat betreft de vetinname bij verschillende kazen. Oude kaas mag dan vetter zijn, het is ook veel smakelijker. Je kunt je boterham heel dun beleggen met oude kaas en toch een bak smaak ervaren. Bovendien is aangetoond dat heftigere smaken - en daaronder valt ook het mondgevoel bij vettere producten - onze hersenen eerder het signaal geven dat de maag verzadigd is. Met 20+ kaas kun je je afvragen of de hersenen uberhaupt iets doorgegeven wordt, want dat smaakt nergens naar. Ik zou zeggen: eet bewust oud, vet en zout en je zult met minder tevreden zijn.

Geef een reactie

34 9 MbEu Air dames Zoom Pegasus wit 41 Nike maat hardloopschoenen 5 EH2WD9I

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VioletZwartNavyOranje Bij Vapormax Nike Schoenen Paars 36 Air Foot Maat Locker PlusDames 5 Fcl13TKJ

Footer

Meest recente berichten

Overig

  • Gratis voedingsschema NIEUW
  • FitChef boeken
  • Gastblogger worden
  • Suggestie blog onderwerp insturen
  • Partnerprogramma
  • Over ons

Bedrijfsgegevens